02.27. hétfő: Peru - Lima

 2012.09.15. 14:00

IMG_0368.1.jpg
2012_nasca-peru 2012.03.10. 22-29-01 3580x2714.2.jpg   Végre ágyban aludtunk ismét; jót reggeliztünk és még punnyadtunk kicsit. 10-12 között séta Limában.

Délben őrségváltás volt a Kormányzósági Palotában, nagy volt a tömeg, mindenki a ceremóniát leste. 

A városon átfolyik a Lima nevű folyó; nagyon gyors sodrású, a partján szép városi park. Átmentünk egy hídon, de csak a közepéig, mert a másik parton egy favella-szerű település volt és nem mertünk továbbmenni. A város egyik ősi templomában, ahol kolostor és kazamata is van, találtunk magyar-vonatkozást is: az egyik oldalkápolnát  Árpádházi Szent Erzsébetnek szentelték és szobra is áll ott. 

IMG_0383.1.jpg

A kolostor gyönyörű, sajnos videózni, fotózni nem lehetett. 

A kert szépen ápolt, olyan mint egy trópusi arborétum; mangó, papaya, pluméria és frangepane. 

Sajnos a csomagjaink még ma sem érkeztek meg, már kezdünk büdösödni (ugyanabban a ruhában vagyunk már második napja).

Este elindultunk vacsorát vadászni; grillcsirkét "lőttünk", de nem volt túl jó. Ittunk egy korty vörösbort és zsupsz az ágyba. De előbb ki kellett mosni az összeizzadt ruhákat, mert holnap is ebben leszünk... 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandozasaink-del-amerikaban.blog.hu/api/trackback/id/tr204778712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása