Dél-Amerika körút 2012.02.25.

 2012.09.14. 21:19

IMG_0276.2.jpg   

Elindultunk 

Nem írom le részletesen az indulás körülményeit; elég az,  "kicsit " meghosszabbodott a repülőút azáltal, h a Malév becsődölt és így másik géppel tudtunk elindulni, viszont ezért Bp-ről előbb Amszterdamon át - Róma-Sao Paulo-Lima volt az útirány.

02.26. vasárnap

Hosszú, fáradtságos repülés után végre landoltunk Limában.

Jó a társaság;  Ricoval (a túra vezetőjével) együtt 9-en vágtunk neki az útnak: el kell mondanom, h a társaság nagy része túl van az ötödik x-en, kivéve vezetőnket; sőt van még egy orvosnő is, aki mint később kiderült hetven-nél is idősebb; de ezt senki sem sejtette.

IMG_0315.1.jpg

Sajnos mindjárt az elején kiderült, ötünknek (akik Rómán keresztül jöttünk, mert a többiek New Yorkon át érkeztek) lemaradtak Sao Paulonál a bőröndjeink... ilyen még soha nem fordult elő velünk, csak hallottunk ilyen rémtörténeteket. Reméltük a legjobbakat, hamar megjönnek a csomagjaink...

Limában nagyon meleg, párás az idő, rengeteg indiánfej mindenütt. 28 órás repülés után jólesik egy kis séta a városban a sok ülés után. A régi épületek érdekes spanyol jellegűek, a hotel is ahol megszálltunk; mint megtudtuk Hemingway is lakott itt. A városban 7,5 millió ember él. Rengeteg a fiatal, ez viszi előre az országot.  A coloniál stílusú épületek között mindenütt szerényebb házak húzódnak.

IMG_0417.1.jpg

Eléggé eklektikus az összkép. A város főterén (Világörökség) gyönyörű temlom, Dél Amerika második, a spanyolok által épített legnagyobb templom (St. Martin). 

A kaja nagyon szuper és Óriásiak az adagok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandozasaink-del-amerikaban.blog.hu/api/trackback/id/tr324777397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása